Nieuwe koffie proberen met Aeron - Nespresso

We hebben thuis een Nespresso apparaat. Ik ben daar erg content mee, het is echt wel lekkere koffie. Maar door COVID-19 is er wel wat veranderd: Waar deze eerst als luxe aanwezig was voor hier en daar een lekker bakje, is hij met het lange thuiswerken ineens een erg centrale rol gaan vervullen. Van luxe is hij naar basis en stevig gebruik gegaan.

En daar begint het dan te wringen. Je gebruikt heel wat cupjes en die zijn niet bepaald goed voor het milieu. Je kan ze in zakken verzamelen en dan betaald terug sturen naar Nespresso, die ze dan recyclen. Of en hoe heb je weinig zicht op en uiteraard ook geen kennis van.
Naast dat het onpraktisch is om afval te verzamelen en op te sturen kost het dus ook gewoon geld. Dat moet toch anders kunnen?

Lees verder…

Online liep ik tegen een reclame van “De Koffiejongens” aan. Deze adverteren met biologisch afbreekbare cups voor de Nespresso. Dat is een no-brainer dus, ze kunnen in principe bij het groenafval! Daarnaast ziet hij er betaalbaar uit.
Maar dan het volgende probleem: De koffie moet dan wel te drinken zijn! En tja, dat is maar afwachten altijd he… Ik vind niet alle koffie lekker en kijk ook vaak rond wat er allemaal mogelijk is om te proeven.

Er is natuurlijk maar één manier om hier achter te komen: Bestellen en proeven. Zo gezegd zo gedaan en deze week kregen we dan ons proefpakket binnen.

De Lungo-forte heb ik in het begin van de week geprobeerd. Die is erg goed te doen, hoogstens niet zo forte als ik zou willen. Maar wel lekkere koffie en dus prima! Vandaag probeerde ik de Lungo. Die vind ik ook wel okay, maar de forte vind ik veel lekkerder. Ik had het daar met Iris over terwijl ik hem zat te drinken.

Ineens zegt Aeron dat hij ook wil proeven. Niet echt iets voor zijn leeftijd natuurlijk, maar gezien ik nog een paar druppels in de kop heb zitten, redelijk koud, bied ik mijn mok aan hem aan 😆: “Hier probeer maar".
Aeron neemt het mierenslokje en kijkt goed vies. Vervolgens trekt hij zijn gezicht strak in de plooi en zegt dan heel beheerst:
“Nou, ik vind deze minder.."

Niet dat hij de ander ooit geproefd heeft overigens, voor de bezorgde lezer… 🤣

Dus, helaas voor de koffiejongens: hij is niet zo gewaardeerd bij de kleuters… Maar voor mij is de Forte bijzonder goed en neem ik met plezier afscheid van het afval van de oude cups!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous