Helium Vola - Wat een bijzondere muziek!

Over de jaren heb ik een enorme muziekverzameling opgebouwd. Van jongs af aan gaf ik erg veel van mijn zakgeld en inkomsten uit aan muziek. Iets dat mijn vader ook wel deed.
Ik had dus zeker geen Spotify nodig en vond het ook alles behalve geweldig na het meermalen geprobeerd te hebben. Spotify was iets waar ik toch maar moeilijk aan kon wennen. Omdat het op sommige punten rijk in variatie is, op andere punten nog steeds mijn favoriete nummers niet heeft. Of op mijn favoriete CD’s om een volslagen onbekende reden enkel 1 nummer mist (uiteraard de mooiste!).

Natuurlijk ook door de vele manieren waarop het stuk is of de interface allemaal bugs heeft. Dingen waar overigens nooit iemand anders last van lijkt te hebbenen mensen me onbegrijpend aankijken. Gelukkig ken ik Rob (die de hobby muziek meer dan een beetje deelt!), die deze dingen ook spot en bevestigt. Voor mij heel fijn, ik ben dus niet gek 😉.

Maar, ik ging vertellen hoe ik Spotify steeds beter mocht. Dat zal geen verrassing zijn: het zijn de suggesties. Vooral de wekelijkse suggesties zijn af en toe echt knettergek. Maar, meer dan eens denk ik wel bij mezelf, na de oorspronkelijke verrassing: “Jah, dit waardeer ik echt!”

Een voorbeeld hiervan is wel Helium Vola. Een band waar ik nog nooit van gehoord heb en ook nooit naar gezocht zou hebben. Ik bedoel, ik luister veel, maar ik heb nog niet vaak naar “Electro-Medieval” gezocht.

Toch klopt de omschrijving mogelijk wel wat 😁. Het is een mooie vrouwelijke zangstem, soms aangevuld door een mannenstem, die hoog en zuiver bovenop simpele elektronische muziek hele zachte melodieuze nummers maakt. Heel teer en daardoor heel erg mooi.

In mijn lijst een veel gespeelde band nu!

Helium Vola op Spotify

Probeer het maar eens:


En naar mijn mening wellicht de mooiste:

Adding content to the end of the web.

Next
Previous