Vijfde verjaardag Aeron

Zondag vierden we Aeron zijn verjaardag. ’s Ochtends werd er gezongen en waren er cadeautjes. Aeron was erg blij. Eindelijk bij de grote 5. Hij is er al een tijd mee bezig, voor hem is 5 een hele leeftijd, nu is hij ineens groot! Een controle bevestigde dat dan ook: “Ik voel dat mijn tenen al een stuk groter zijn!" Daarmee kon tot na de lunch gespeeld worden met de aanwinsten, tot de kinderen zouden arriveren.

Lees verder…

Om de aanhoudende situatie hebben we eigenlijk enkel een kinderfeestje gedaan voor kinderen uit zijn klas. We hadden het gelimiteerd op 6. Uitzondering werd gemaakt voor nichtje Vesper, omdat Aeron haar er heel graag bij wilde hebben. We hebben Elias naar Oma gebracht omdat het voor de grote kinderen leuker is zonder zo’n kleintje erbij. Voor Elias uiteraard allesbehalve straf!

We begonnen met het versieren van Eierkoek met slagroom en sprinkels etc. Iets wat ze allemaal erg leuk vonden. De resultaten gingen er ook goed in 😁. Slechts een enkeling kreeg het helemaal op, we hadden de lekkere grote eierkoeken van de echte bakker.

Opdrachten uitvoeren

Vervolgens hadden we een ernstige mededeling voor de kinderen. Omdat Elias naar Oma moest, had hij de snoepjes verstopt. Gelukkig waren er foto’s van waar hij heen was gegaan, dus wellicht konden we het snoep nog opsporen?
Nou, daar waren de kinderen wel voor te porren! Snel iedereen nog naar de wc en dan naar buiten. Op de iPad werd de eerste foto van Elias bekeken om te zien waar hij heen was. In een draf gingen de kinderen erachteraan! De tocht leidde ons door een paar speeltuinen waar de kinderen van Elias ook opdrachtjes moesten doen: Klim op het klimrek, ga met de tokkelbaan, ga van de glijbaan. En uiteraard hoefde niet iedereen, dus wie niet wilde of durfde die hoefde niet. Zolang maar een aantal kinderen het hadden gedaan. Nou, dat ging prima. De meeste kinderen die niet meteen durfden wilden vaak alsnog wanneer ze de anderen hadden gezien.

Rennen!

Wat een energie zit er toch in 4 en 5-jarigen! Iedere volgende plek werd in draf gezocht en vaak renden de kinderen gewoon door. Als je ze dan nariep dat ze een aanwijzing voorbij waren gerend kwamen ze in volle galop terug. Op de iPad werd de volgende hint bekeken en meteen vertrokken ze weer in hetzelfde drafje, vaak ook weer naar de kant waar ze vandaan kwamen. Dat stoorde ze niet!

Gevonden!

Uiteindelijk bracht de speurtocht ons in de natuurspeeltuin, waar Elias volgens de foto de snoep in een buis verstopt had. En ja, succes! De snoepjes werden in de buis gevonden! Aan de kampeertafel werden ze meteen meester gemaakt waarna de kinderen nog een flinke tijd doorspeelden met elkaar of met onze hulp over de hindernissen heen gingen. Na veel plezier gingen we terug om thuis met zijn allen frietjes te eten waarna de kinderen naar huis gingen. Een drukke en erg leuke dag! ’s Avonds ging het licht vroeg uit, het was een erg volle dag!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous