Boekenlegger

Zoals in het eerdere artikel beschreven zijn we druk met Pluk van de Petteflet. Het loopt best leuk: Aeron heeft veel onthouden van de film en anticipeert vaak op wat komen gaat. Wel gaat dit vaak nog gepaard met grote verontwaardiging en boosheid, wanneer mevrouw Helderder het torenkamertje van Pluk afpakt bijvoorbeeld. Maar hij kan er ook leuk over praten en zijn mening geven onder het voorlezen waardoor het ontspannen genoeg blijft.

Wel brengt zo’n dik boek ook een andere uitdaging met zich mee: Waar zijn we dan gebleven? Ik had bedacht om een leuke boekenlegger uit te printen en was op internet aan het zoeken. Ik vond nog niet heel veel leuks. En als je het dan print, dan knip je toch zo’n slap A4’tje uit. Nee, het werd niet helemaal waar ik Aeron mee wilde verrassen.

Dan maar ééntje kopen dacht ik. Ik zoek op Bol.com naar wat leuks, dat lukt altijd wel! En inderdaad. Ik kwam er veel aardigs tegen. Maar het was het allemaal nog net niet. Toen kwam ik van die plastic gevormde leggers tegen, die de suggestie wekken dat er een nijlpaard door je boek zwemt bijvoorbeeld. Erg leuk, maar dat bracht me op een idee! Zou Thingiverse hier ook wat leuks voor hebben?

3D-print van een boekenlegger

En jazeker, dat bleek het geval! Er zijn talloze 3D boekenleggers te vinden. Samen met Iris heb ik er een geselecteerd die we dachten dat Aeron zou waarderen en deze heb ik gisterenavond uitgeprint met mijn 3D-printer.

Nou, dat was een groot succes zeg! Een Orka-boekenlegger was precies wat nodig was om bij te houden waar hij gebleven was! Het ding werd dertig keer goed gedaan en gecorrigeerd. Snel douchen, zodat hij na het douchen weer verder kon lezen waar wij en de orka gebleven waren!

Verrassing: Een lees-groepje

Toen we terug kwamen van het douchen was de verrassing enorm! Aeron zijn knuffels waren al in het boek aan het lezen! Dat was een bijzondere en erg verwarrende verrassing! Terwijl hij met me gedoucht had vroeg hij nog een aantal keer of ik dat gedaan had. Nee natuurlijk!
Mama, de schuldige, leek echter boven elke verdenking verheven.

Voorzichtig werd dus de conclusie getrokken dat zijn knuffels het boek ook leuk vonden en dan echt maar vast begonnen waren. Wonderlijk, maar wat zou er anders gebeurd kunnen zijn!? Met de boekenlegger en de knuffels op schoot was het weer de hoogste tijd voor een nieuw hoofdstukje!

Lees-groepje

Adding content to the end of the web.

Next
Previous