Zucht, wat dom dom dom!

Je bent ITer, of je bent het niet… (TL;DR op het eind)

Ik heb er al eerder wat over geschreven, ik heb een Dream Machine van het merk UniFi welke dienst doet als router, wifi, internet gateway en firewall thuis. Deze heb ik niet zo lang geleden gekocht en bevalt super. Het enige wat me minder bevalt is dat hij na een kleine 2 maanden stopte met werken. Ik stond ’s ochtends op en merkte dat ik geen wireless netwerk meer had thuis. Ik heb alles geprobeerd, maar kreeg er geen leven meer in. Terug gestuurd naar de winkel voor garantie. Bij de winkel deed hij het echter wel (wellicht omdat hij gewoon lang had uitgestaan) en ze hebben hem dus gewoon weer terug gestuurd. Dat voelt toch een beetje naar: Wat was het dan? En gaat het dus straks weer mis?

Ondertussen gaat het al een maand of 3 goed. Tot gisterenavond: toen we naar bed wilden zette Iris de TV uit en ging boven wassen. Ik besloot nog even te blijven zitten, je kan toch niet met zijn tweeën op de badkamer. In de stilte die ontstond viel het me op dat de UniFi Dream Machine als een gek stond te blazen. Blijkbaar had die het heet. Hmm, dat is vreemd?

Waarom heeft hij het zo druk dat de processor zo warm wordt dat hij zo hard moet gaan koelen met ventilatoren? Ik ben toch niets geks aan het doen??? Ik dook meteen in mijn thuisnetwerk en schakelde her en der wat potentiele boosdoeners uit. Maar dat mocht niet baten.

Ik dook in de monitoring van de Dream Machine: Niets te zien. Het apparaat geeft aan dat hij het niet druk heeft. Wat vreemd! Waarom staat hij dan zo hard te koelen???
Hoe meer ik erin duik, hoe meer ik zie dat hij niets opvallends aan het doen is. Wat raar dat ik dus niet zie wat er echt speelt!? Ik zoek meer en meer naar andere commando’s om uit te voeren en dieper en dieper in het apparaatje te duiken. Wat ik ook doe, ik lijk enkel aan te tonen dat hij niet druk is en niet aan het koelen is.

“Fijn!” dacht ik bij mezelf, “het ding is dus aan het koelen zonder dat hij het zelf weet, of heeft het druk zonder dat hij het zelf weet. Morgenvroeg zal je dus weer zien dat hij overleden is of dat er iets anders geks speelde.”
Kort overweeg ik om hem te herstarten, misschien helpt dat? Maar ik durf niet goed. Als het rebooten niet werkt dan is hij weer stuk en werkt niets meer in huis. Dat is geen fijne manier om naar bed te gaan, dan lig ik de hele tijd wakker… 😔

Ik besluit het zo te laten en te hopen dat hij het morgenvroeg nog doet, dan zien we wel verder. Ik ben bekaf en heb echt geen zin meer. Ik sta op en zie dat de babyfoon nog aan staat, die ligt naast de Dream Machine. Als ik hem uit doe is het ineens muisstil in huis… 🧐

TL;DR De Dream Machine was niet aan het blazen omdat hij druk met niets was! Het was een ventilator op de kinderkamer die ik via de babyfoon hoorde. De babyfoon die tegen de Dream Machine aan lag om precies te zijn 🤪

Dom hoor!

Toen ik boven kwam vroeg Iris of ik nog had moeten werken. Ik heb aangegeven dat ik het er niet meer over wilde hebben…

Adding content to the end of the web.

Next
Previous